BB-cream

Det senaste tillskottet på marknaden, en BB-cream, är en blandning av en foundation och en fuktkräm – alltså en ansiktskräm som ger ett naturligt utseende. En bra BB-cream är gjord på mineraler som skyddar, vårdar och täcker.


BB-cream

Detta är en BB-cream

En BB-cream (Blemish Balm Cream eller Beauty Balm Cream) är en kräm som det senaste året har slagit igenom i Europa.

En BB-cream är en allt-i-ett-kräm som ska ge fukt, fungera som en primer, täcka ojämnheter samtidigt som den ska skydda mot solen. En bra BB-cream ska också vara baserad på mineraler så att det inte leder till akne, utan istället behandlar akne, pigmentfläckar samt motverkar åldrande.

Vem passar det för?

BB-cream passar dig som vill ha en lätt vardagsmakeup då den inte är lika täckande som en vanlig foundation. BB-cream passar även dig som vill att det ska gå snabbt och enkelt att lägga din makeup.

Så använder du din BB-cream

Smörj in den i ditt ansikte efter att du har rengjort ansiktet på morgonen. Du kan smörja in ditt ansikte med fingertopparna.

Om du har en torr hud kan du dock behöva smörja in ansiktet med en fuktkräm innan, låt det torka och smörj därefter in ditt ansikte med BB-cream.

Tänka på vid köp

De flesta sminkmärken har en bb-cream i sin kollektion numera. Om du ska köpa en BB-cream är det bra om du köper en där täckningen är mineralbaserad, samt att den ska ha ett högt solskydd.

CC-cream – ny variant av BB-cream

Samtidigt som vissa sminkmärken lanserar sin första BB-cream så lanserar nu andra sminkmärken sin första CC-cream.

CC-cream står för Color correct eller Color control och ska vara allt som en BB-cream är bara att den ska vara något mer täckande. En CC-cream ska också ha ett högre solskydd.