Ansiktsvård för män

Ansiktsvård för män är väldigt viktigt. Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, alla hudtyper behöver en bra ansiktsvård. Speciellt män som genom rakning hela tiden sliter på sin hud.


Ansiktsvård för män

Ansiktsvård för män – daglig rutin

  1. Använd en bra rengöring varje morgon och kväll som tar bort smuts, svett och fett. Har du problem med torr hy ska du bara rengöra huden en gång om dagen; på kvällen.
  2. Har du en fet hy kan du använda ett ansiktsvatten efter rengöringen som drar ihop dina porer. Låt ansiktsvattnet torka och återfukta sedan.
  3. Återfukta efter att du har rengjort ditt ansikte. Om du återfuktar huden kommer den att se yngre ut längre. Välj en produkt som är specialiserad för din hud: Torr, fet eller normal.
  4. Använd inte samma återfuktande kräm runt dina ögon som du använder till resten av ansiktet. Detta kan nämligen leda till påsar under ögonen och svullnad. Använd en återfuktande kräm som är specialiserad på hud runt ögonen.
  5. Skydda alltid ansiktet mot solen för att motverka rynkor och pigmentfläckar. Använd därför en ansiktskräm som innehåller solskyddsfaktor.

Rakning

  1. Rengör ditt ansikte innan du rakar dig. Massera därefter in en rakolja i skägget. Och låt den sjunka in i ungefär 15 sekunder. Rakoljan lyfter upp hårstråna och ger en hal yta för rakhyveln.
  2. Ta sedan ett raklödder och arbeta in det i skägget. Använd mycket raklödder på känsliga områden.
  3. Raka sedan. Kom ihåg att använda vassa rakhyvlar med minst dubbla blad.
  4. När rakningen är klar kan du skölja det i kallt vatten och sedan återfukta huden men en ansiktskräm/after-shave som är lugnande. Det är viktigt att den inte innehåller alkohol eftersom det kan torka ut huden. En kräm som innehåller aloe vera eller e-vitamin är bra.

Skillnader på mäns och kvinnors hud

Män har generellt större porer vilket gör att det fastnar mer orenheter i mäns hud. Män har ofta en fetare hud än kvinnor på grund av det manliga hormonet testosteronet. Detta kan orsaka akne.

Män har också en tjockare hud, tål sol lite bättre och åldras lite långsammare. Däremot kommer åldrandet så småningom ikapp. Ansiktsprodukter som är anpassade för män har dessa egenskaper i åtanke (dock inte alla!).